ASYA GAZETESİ HATAY ANTAKYA SAMANDAĞ İSKENDERUN 0326 223 72 10 www.asyagazetesi.com

ASYA GAZETESİ HATAY ANTAKYA
Ana Sayfa
Giriş Sayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
İletişim

  Dünya

  Ekonomi

  Künye

  Siyaset

  Spor

  Yerel


ASYA GAZETESİ BİRİNCİ SAYFASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
ASYA GAZETESİ' NE REKLAM VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ...TEL: 0326 223 72 10
ASYA GAZETESİ' NE REKLAM VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ...TEL: 0326 223 72 10
KATLİAM YAPAN HERKESE LANET OLSUN!..

Son Dakika Kemal’e Layık Olmaya Çalışıyoruz...   |   Kaynakları Verimli Kullanıyoruz...   |   Bir Koca Çınar Daha Devrildi...   |   Bir Çatı Altında Kardeşçe Yaşıyoruz...   |   Halkı Mücadeleye Çağırıyoruz...   |  

Yeni Sayfa 1

Meryem Kerimoğlu
Misafir Yazarlar
Ali Çiçekli
Fatma Çetin Kabadayı
Tamer Kerimoğlu

Untitled Document
Yeni Sayfa 1

Kemal’e La...
Kaynakları Verim...
Bir Koca Çınar D...
Bir Çatı Altında...
Halkı Mücadeleye...
Alevileri Öldüre...
Savaş Müjdeli Ha...
Göz Göre Göre Ge...
Yaşanan Sel Fela...
Kısır Çekişmeler...
Çarşı Artık Haft...
Somut Çalışmalar...
Tasarı Aldatmanı...
İşbirliği Devam ...
Hazırlıklar Sürü...
3 Puan İçin Saha...
Havaalanı Cumaya...
Cari Açık, Reka...
3 Kişiye Hayat V...
Şişedeki Sanat.....
ARLEM Antakya...
kMM’de Kent Soru...
Elektrik Kesinti...
Sertifikasız Ust...
Ressam Altunay'd...
4 Maçlık Zorlu B...
Çalışanlara Kali...
hastanede mi ay...
Büyükşehir’...
Daha Çok Sel Olu...
Müftülük Binası ...
Amik Gölü Hortla...
Çalışmalar Devam...
Yağışlar Çadırke...
Tarım Arazileri ...
Hedefimiz Türkiy...
Çiftçiler İçin Y...
Asi Nehri Islah ...
Havaalanı sular ...
Yasadışı Dinleme...
Belediyeleri Kaz...
Polis Memuru To...
Zeytinde Erken H...
Basketbolda Kola...
Gençlerimizi Spo...
Biz İşçinin Yanı...
KİSİAD’dan...
Büyükşehir'e Kar...
Güder'den HAGİAD...
Mağara Turizme K...
Denetimli Serbes...
400 Fidan Toprak...
Mağduriyet Gider...
Karanlığa Gömüld...
Ulaşım Çilesi De...
Binlerce Arazi S...
Tarihin Siyasall...
ATSO’DA Se...
Diyalogla Çözümü...
Akgöl, Başbakan&...

Untitled web-page

Tekel İşçilerine Destek Sürüyor...

Eğitim-Sen ve Demokrasi Platformu üyeleri tekel işçilerine destek için AKP İl binası önüne yürüdü.
 
 
Eğitim-Sen binası önünde toplanan Eğitim-Sen ve Demokrasi Platformu üyeleri “Tekel işçisi yalnız değildir”, ”Susma sustukça size gelecek”, “AKP imamı kaça satın vatanı”, “Direne direne kanacağız” sloganlarıyla AKP binasına kadar yürüdüler.
 
 
AKP binası önündeki eylemde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen ve Demokrasi Platformu adına Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Servet Kavukoğlu, Tekel İşçilerinin eylemlerinde 53. günü geride bıraktıklarını, soğuktan evlerde sobanın yanında oturulamazken Tekel İşçilerinin Ankara’nın soğuğunda açlık grevinde olduklarını söyledi.
 
 
 
Tekel işçilerinin sadece yaşam hakkı istediklerini, ekmek istediklerini, aş istediklerini, ekmekleri-aşları ellerinden alındığı için eylem yaptıklarını ifade eden Başkan Kavukoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Ama Sayın Başbakan bu eylemi ideolojik bir eylem olarak niteliyor. İşçilerin kullanıldığını söylüyor. Evet sayın Başbakan ekmek istemek, aş istemek ideolojik bir eylem ise TEKEL işçileri ekmek istiyor, aş istiyor. Sayın Başbakan bizi iktidara Tekel İşçileri getirmedi diyor. Sayın Başbakan aslında sizi Türkiye Halkı da getirmedi. Esas duruşa geçerek uyguladığınız İMF politikaları, ABD politikaları sizi iktidara kimlerin getirdiğini anlatması açısından önemlidir.”
 
 
Tekel işçilerinin çok şey istemediklerini, çocuklarının karınlarını doyurmak istediklerini söyleyen Kavukoğlu açıklamasının sonunda şunları söyledi, “Mazlumun hakkını Tekel işçilerine yedirmeyiz diyorsunuz. Sayın Başbakan TEKEL işçileri Bilal gibi “Gemicik-leri” olsun istemiyor. Unakıtan’ın oğlu gibi ”küçücük kümeslerde besledikleri tavuklarına gemiler dolusu mısır” istemiyor. TEKEL işçileri çocuklarının karnı doysun. Sırtlarında giyecekleri çulları olsun istiyorlar. Hiç gereği yokken birilerine rant sağlamak amacı ile yollardaki bordur taşlarının değişimine, parklardaki su havuzlarının yenilenmesine harcadığınız paralar TEKEL işçilerinin yaşamlarını sürdürebilmeleri, aş-ekmek sahibi olmaları için yeterlidir.
 
 
Tekel işçileri onurlu bir yaşam için mücadele ediyorlar. Biz Eğitim emekçileri, DKÖ ve emeğin dostları TEKEL işçilerinin bu haklı ve onurlu direnişini selamlıyoruz. TEKEL işçilerinin bu onurlu mücadelelerinde hep yanlarında olacağız.
 
 
“Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya da hiç birine. ”Şiarıyla AKP Hükümeti inadından vazgeçene ve TEKEL işçilerinin haklarını iadene kadar mücadelelerinde omuz omuza olacağız. Yaşasın sınıf dayanışması! Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz! Zafer direnen emekçinin olacak!.”
 
Eylem atılan sloganlar sonrası olaysız bir şekilde sona erdi.


























Untitled web-page
Tüm Yorumlar - Yorum Ekle
Yeni Sayfa 1

Asya Gazetesi
DÜRÜSTLERİN HABERCİSİ Taraf Olana Karşı Taraf Gazete Hatay'ın Güçlü Kalemi-- Hatay Antakya Samandağ İskenderun Gazetesi Gazeteleri
http://www.asyagazetesi.com
asyagazetesi@gmail.com